De Ridder Consultancy trotse partner van Smart Industry

De combinatie van de nieuwste productietechnologie, geavanceerde software en de mogelijkheden van de moderne communicatietechnologie verandert de industrie ingrijpend. Dit noemen we in Nederland Smart Industry. Andere landen gebruiken hiervoor termen als Industrie 4.0 en Industrial Internet.

De Ridder Consultancy werkt graag mee aan een innovatieve toekomst en heeft zich daarom aangesloten bij Smart Industry en mag zich dan ook Smart Industry Ambassadeur noemen.

FME, TNO, het ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW, de Kamer van Koophandel en Nederland ICT hebben de handen ineen geslagen en zijn in 2015 het programma Smart Industry gestart. Mede door de sterke positie van Nederland in design, systeemontwerp en logistiek biedt het programma veel kansen voor de Nederlandse industrie.

Smart Industry biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden om hun productieproces te optimaliseren, slimme en gepersonaliseerde producten te ontwikkelen en hun businessmodel te verbeteren, door in te zetten op combinaties van digitale en technologische innovaties die elkaar versterken. Het maakt bedrijven daarmee toekomst bestendiger en duurzamer.

Smart Industry in de praktijk
Stel u het volgende voor: u staat op een beurs en u ziet dat de overbuurman hetzelfde product als u foutloos levert, maar in de helft van de tijd en voor de helft van het geld. Smart Industry kan u helpen om uw bedrijfsprocessen te onderzoeken. Processen kunnen bijvoorbeeld overbodig blijken of tijdrovend zijn. Zo kan onderzocht worden welke werkzaamheden vaak voorkomen. Aan de hand van deze antwoorden kunnen processen worden geautomatiseerd en gerobotiseerd. Robots nemen het saaie en repeterende werk over waardoor alleen vakmanschap overblijft.

Door middel van de aansluiting bij het kennisnetwerk van Smart Industry wil De Ridder Consultancy bijdragen aan de Smart Industry agenda, met als doel “Dutch industry fit for the future”. Wilt u weten hoe u subsidie- en financieringsregelingen kunt inzetten om uw Smart Industry ambities te ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact op.