Het is zover: de knoop is doorgehakt en u wilt voor eigen rekening en risico gaan ondernemen! Maar….hoe nu verder?

De Ridder Consultancy biedt startersbegeleiding en loodst u middels simpele stappen door het proces van plan op papier naar de eerste kwartaalaangifte:

Ondernemingsplan
Het ondernemingsplan, ook wel businessplan of bedrijfsplan genoemd, speelt een essentiële rol bij het starten van een bedrijf. Met een ondernemingsplan brengen wij concreet de kansen, concurrentie en potentiële klanten uitgebreid voor u in kaart.

Financieel plan
Het financieel plan is een hulpmiddel om te bepalen of uw bedrijfsplan financieel haalbaar is. Ook hebt u het plan nodig om potentiële financiers te overtuigen om geld in uw bedrijf te investeren. Het financieel plan is het financiële gedeelte van het ondernemingsplan en maakt hier standaard deel van uit.

Liquiditeitsprognose
Een liquiditeitsbegroting laat u de verwachte ontvangsten en inkomsten in een bepaalde periode zien. U krijgt daarmee antwoord op de vraag of er wel genoeg geld op de bank staat om alle betalingen te kunnen doen en is hiermee een belangrijk onderdeel van iedere bedrijfsvoering en ieder businessplan.


DE START VAN UW ONDERNEMING FINANCIEREN

Of u nu een onderneming vanaf de grond opbouwt, een onderneming gaat overnemen of uw onderneming wilt laten groeien: op al deze momenten wordt er kapitaal gevraagd. De Ridder Consultancy denkt graag met u mee over de samenstelling van een een optimale financieringsmix.

Meer weten over zakelijke financiering? Klik hier voor meer informatie.


Startersbegeleiding in een notendop:

 1. Plannen concreet maken
  U loopt met heel veel plannen rond en ziet overal kansen. Wij helpen met het concreet maken van deze plannen en maken de zwakke en sterke punten, kansen en bedreigingen inzichtelijk.
 2. Financieel plan
  Samen zoeken we uit welke bedrijfsmiddelen er nodig zijn om te starten en welke mogelijkheden er zijn om deze investeringen te financieren. Dit kan bij een bancaire instelling, familie/ bekenden of crowdfunding.
 3. Rechtsvorm kiezen
  Uw bedrijf heeft een juridisch jasje nodig: een rechtsvorm. De rechtsvorm bepaalt onder andere uw aansprakelijkheid, maar ook welke belastingen u moet betalen en of/ welke fiscale voordelen u krijgt.
 4. Risico’s in kaart
  Door middel van een analyse brengen we uw ondernemingsrisico’s in kaart. Verder onderzoeken we de rechten en plichten die u en uw klanten over en weer hebben. Dit leggen we vast in de algemene voorwaarden en de privacyverklaring (AVG).
 5. Onderneming inschrijven
  Klaar voor de officiële start van uw bedrijf? Dan schrijven we uw bedrijf in bij de Kamer van Koophandel. Verder verzorgen we de aanmelding bij de Belastingdienst en bezorgen u een btw-nummer.
 6. Administratie
  Een administratie opzetten en bijhouden. Er zijn vast leukere dingen te bedenken. Maar als ondernemer bent u het wettelijk verplicht. Zorg dus dat uw administratie voldoet aan de eisen. De Ridder Consultancy neemt dit graag voor u uit handen!

VAN DROOM NAAR WERKELIJKHEID?

Stelt u zich eens voor: uw eigen bedrijf starten. Hoe weet u of ondernemerschap goed bij u past en wat is het juiste moment voor deze carrièrestap? Zelf beslissen wat u doet en uw eigen uren bepalen. Blijft het bij plannen maken of maakt u van die droom ooit werkelijkheid?

Online zijn er genoeg tools, filmpjes en stappenplannen te vinden. Wilt u liever met iemand in gesprek die als sparringpartner kan fungeren? Neem dan contact met ons op voor de startersbegeleiding van De Ridder Consultancy!