Uw financiering regelen zonder bank? Crowdfunding kan een alternatief zijn!

Wat is crowdfunding?
Als er geld wordt opgehaald bij onbekende particulieren spreken we van crowdfunding. Vooral het mkb maakt veel gebruik van crowdfunding in Nederland. Het kan de oplossing zijn als u bijvoorbeeld een prachtig idee hebt om een bedrijf mee op te richten of juist mee te laten groeien, maar dit niet gemakkelijk via de bank kan financieren.

Via openbare online platformen is dat vrij eenvoudig. Vroeger werd vrijwel alles via de bank gefinancierd, of werd er geld opgehaald bij familie, vrienden of serieuze investeerders. Door het internet is daar dus een optie bijgekomen. Door middel van crowdfunding kunnen er allemaal kleine bedragen opgehaald worden, die samen goed zijn voor dezelfde financiering. De geldschieters kunnen bekenden zijn, maar als u hierbij ook onbekend publiek betrekt, wordt het dus crowdfunding genoemd.

Waarom zou u voor Crowdfunding kiezen?
Het kan zijn dat u geld zoekt voor uw plannen, maar de reguliere manieren geen oplossing bieden. Crowdfunding kan dan een oplossing zijn. Naast geld levert een crowdfundingscampagne ook nog eens naamsbekendheid op en in veel gevallen worden de deelnemers ook ambassadeurs voor uw bedrijf.

Crowdfunding is voor investeerders in uw bedrijf laagdrempelig. Bij een aantal platforms kunnen zij al vanaf een paar tientjes instappen. Het is voor hen vaak een alternatief voor een spaarrekening of beleggingsrekening. De investeerders hebben vaak interesse in uw bedrijf. Met crowdfunding ontstaat een speciale band tussen uw bedrijf en de mensen die er geld in steken. Dat is positief.


Wilt u weten of crowdfunding een mogelijkheid voor uw bedrijf kan zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.